სურსათის უვნებლობის
სპეციალისტი ირაკლი
არაბული მშობლებს
აფრთხილებს და სოციალურ
ქსელში წერს, რა ზიანის
მოტანა შეუძლიათ
ტრანსცხიმებს
ბავშვბისთვის. „ტრანსცხიმები
— ფარული საფრთხე ჩვენი
ბავშვების
ჯანმრთელობისთვის!თქვენ
იცით, რომ ზოგიერთ
ნამცხვარსა და “კარაქის”
შემცვლელში ისეთი
ნივთიერებებია, რაც
ბავშვების გულს, ტვინსა და
ორგანიზმს პირდაპირ
აზიანებს?ესენია
ტრანსცხიმები —
ხელოვნურად მიღებული
ცხიმები, რომლებიც: ზრდიან
გულ-სისხლძარღვთა
დაავადებების რისკს,
აქვეითებენ მეხსიერებას,
უწყობენ ხელს სიმსუქნესა
და დიაბეტის განვითარებას,
შეიძლება ზემოქმედებდეს
ბავშვის ზრდასა და
განვითარებაზე.სად
გვხვდება
ტრანსცხიმები?მარგარინები
და სპრედები;იაფფასიანი
ფენოვანი ცომის
ნამცხვრები;შოკოლადოვანი
ვაფლები და ფენიანი
ტკბილეული;სწრაფი კვება –
დონატი, ფრი,
ბურგერი;გაყინული
ნახევარფაბრიკატები (პიცა,
ბლინები);ჩიფსები და თხელი
ორცხობილები;ბავშვებისთვის
კი ტრანსცხიმები საერთოდ
არ არის
რეკომენდებული!საქართველოს
კანონით 7 წლამდე ასაკის
ბავშვებისთვის განკუთვნილ
საკვებში ტრანსცხიმები
აკრძალულია.როცა პროდუქტს
ყიდულობთ — შეამოწმეთ
ეტიკეტი! თუ წერია
„ჰიდროგენიზებული ზეთი“
მოარიდეთ თქვენს შვილს.
ბავშვებს სჭირდებათ
ნატურალური, არა
ინდუსტრიული ენერგია!“, -
წერს ირაკლი არაბული.