სეზონურ ხილს, რომელიც
მწიფდება გაზაფხულზე,
შეუძლია ორგანიზმი
უზრუნველყოს ვიტამინებით,
ბოჭკოებითა და საკვები
ნივთიერებებით.
ესენია: მარწყვი მდიდარია C
ვიტამინით,
ანტიოქსიდანტებითა და
ბოჭკოებით. აუმჯობესებს
იმუნურ სისტემას და
ამცირებს
ანთებას.ალუბალი ძლიერი
ანტიოქსიდანტია. ხელს
უწყობს ძილის რეგულაციას
და ანთების
შემცირებას.ალუჩამდიდარია
ვიტამინებით
(განსაკუთრებით C
ვიტამინით), აუმჯობესებს
სისხლის შემადგენლობას და
ასტიმულირებს
მადას.გარგარი გაზაფხულის
ბოლოს და ზაფხულის
დასაწყისში ჩნდება ქართულ
ბაზარზე და ერთ-ერთი
ყველაზე სასარგებლო ხილია.
მისი ძირითადი თვისებები:
გარგრის სასარგებლო
თვისებები:ვიტამინებით
მდიდარიშეიცავს A, C და E
ვიტამინებს –
განსაკუთრებით ბევრია
ბეტა-კაროტინი, რომელიც
თვალებისა და კანის
ჯანმრთელობისთვის
აუცილებელია.ანტიოქსიდანტური
მოქმედებაგარგრის ნაყოფი
და თესლიც კი შეიცავს
ანტიოქსიდანტებს,
რომლებიც იცავენ უჯრედებს
დაბერებისა და
ანთებისგან.ქლიავი –
მდიდარია A და C ვიტამინებით.
აუმჯობესებს ღვიძლის
ფუნქციას და ხელს უწყობს
ორგანიზმის
დეტოქსიკაციას.